Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ořechové rohlíčky

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Ořechové rohlíčky

Ingredience

  • 420 g hladké mouky
  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • špetka soli
  • 200 g vlašských ořechů
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 bílek
  • špetka skořice
  • 1 PL rumu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Do mouky nastrouhejte vychlazenou Heru. Přidejte smetanu a sůl a ručně vypracujte hladké těsto. Těsto bude trochu lepit, ale mouku nepřidávejte. Zabalte těsto do fólie a dejte asi na hodinu do lednice ztuhnout. Mezitím si připravte náplň tak, že smícháte všechny ingredience dohromady.
  2. Těsto po vyjmutí z lednice rozdělte na čtyři stejné části, každou vyválejte na kruh o průměru cca 30 cm. Následně rádýlkem rozkrájejte na osminy. Na vnější stranu vzniklých výsečí naneste lžičku náplně a směrem dovnitř zarolujte ruličku, kterou pak zahněte do podoby rohlíčku. Položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C cca 20–25 minut. Hotové rohlíčky pocukrujte a můžete podávat. TIP: Místo ořechové náplně můžete rohlíčky plnit povidly, mákem, pudinkem, tvarohem.