Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Marcipánový chlebíček s brusinkami

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Marcipánový chlebíček s brusinkami

Ingredience

  • 200 g měkké Hery
  • 100 g měkkého marcipánu
  • 150 g jemného cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 čajové lžičky kůry z chemicky neošetřeného pomeranče
  • 4 vejce
  • špetka soli
  • 125 g mouky
  • 125 g kukuřičného škrobu
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 200 g sušených brusinek
  • 1 čajová lžička mouky
  • moučkový cukr na posypání
  • Sirup
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 2 polévkové lžíce rumu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. V míse utřete margarín do pěny. Nakrájejte marcipán na malé kousky a přidávejte ho postupně do mísy spolu s cukrem, vanilkovým cukrem, pomerančovou kůrou, vejci a solí. Třete do pěny zhruba 7 minut.
  2. Smíchejte mouku s kukuřičným škrobem a práškem do pečiva a vmíchejte do těsta. Pak smíchejte jednu čajovou lžičku mouky s brusinkami a vmíchejte je do těsta.
  3. Těsto nalijte do vymazané formy na chlebíček o velikosti asi 29 cm.
  4. Pečte zhruba 90 minut v předehřáté troubě při 175 °Celsia. Koláč zakryjte, aby příliš neztmavnul.
  5. Nechte na mírném ohni 4 minuty povařit pomerančovou šťávu s cukrem. Přidejte rum. Horký koláč potřete sirupem. Nechte ho vychladnout a zabalte ho do alobalu. Nechte alespoň den odpočinout.
  6. Posypte chlebíček moučkovým cukrem.