use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Lívance

Narozdíl od palačinek jsou lívance pěkně nadýchané. Ozdobte si je podle chuti jogurtem, medem a ovocem. Skvělé jsou i s javorovým sirupem a oříšky.
  • 30 minut
  • Čas přípravy15 minut
  • 4 porce
recipe image Lívance

Ingredience

Na těsto:
  • 150 g hladké mouky
  • ⅓ prášku do pečiva
  • 30 g rostlinného tuku Hera
  • 25 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 175 ml podmáslí
Na ozdobu:
  • ovoce podle chuti (jahody, maliny, borůvky, rybíz…)
  • med
  • bílý jogurt

      Postup přípravy:
      1. Prosejte mouku a kypřicí prášek do velké mísy. Přidejte rozpuštěnou Heru, cukr, špetku soli, vejce a podmáslí. Vše smíchejte vařečkou nebo mixérem, dokud nebude těsto husté a bez hrudek. Rozehřejte pánev. Pomocí naběračky nalévejte na pánev těsto a opékejte z obou stran, dokud lívance lehce nezhnědnou.
      2. Takto připravte všechny lívanečky a můžete podávat. Ozdobte čerstvým ovocem, medem nebo bílým jogurtem.