Lívance
Narozdíl od palačinek jsou lívance pěkně nadýchané. Ozdobte si je podle chuti jogurtem, medem a ovocem. Skvělé jsou i s javorovým sirupem a oříšky.
Čas přípravy15 minut
4 porce

Ingredience
Na těsto:
- 150 g hladké mouky
- ⅓ prášku do pečiva
- 30 g rostlinného tuku Hera
- 25 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 175 ml podmáslí
Na ozdobu:
- ovoce podle chuti (jahody, maliny, borůvky, rybíz…)
- med
- bílý jogurt
Postup přípravy:
- Prosejte mouku a kypřicí prášek do velké mísy. Přidejte rozpuštěnou Heru, cukr, špetku soli, vejce a podmáslí. Vše smíchejte vařečkou nebo mixérem, dokud nebude těsto husté a bez hrudek. Rozehřejte pánev. Pomocí naběračky nalévejte na pánev těsto a opékejte z obou stran, dokud lívance lehce nezhnědnou.
- Takto připravte všechny lívanečky a můžete podávat. Ozdobte čerstvým ovocem, medem nebo bílým jogurtem.
