use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Borůvkové lívanečky

Nadýchané lívanečky s borůvkami jsou skvělá snídaně. A oběd. A večeře. A dezert. A... :)
  • 30 minut
  • Čas přípravy15 minut
  • 4 porce
recipe image Borůvkové lívanečky

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 130 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 1 velké vajíčko, lehce prošlehané
  • 240 ml podmáslí
  • 3 lžíce rostlinného tuku Hera máslová příchuť, rozpuštěné
  • čerstvé nebo mražené borůvky
  • navíc Hera máslová příchuť na smažení lívanečků

      Postup přípravy:
      1. Ve velké míse prošlehejte společně mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a cukr. V další míse prošlehejte vajíčko, podmáslí a rozpouštěnou Heru máslovou. V míse se suchou směsí vytvořte důlek a pomalu do něj zapracujte tekutou směs. Do ní vmíchejte lehce rozmáčklé borůvky. Buďte opatrní a těsto nepřemíchejte, lívanečky by ztratily nadýchanost.
      2. Na středním plamenu rozpalte nepřilnavou pánev nebo lívanečník a lehce jej vymažte Herou máslovou. Tvořte lívanečky a průměru asi 10 cm a smažte je z každé strany přibližně 3 minuty, nebo až budou spodní okraje krásně zlatavé a na vrchní části lívanečků se začnou objevovat malé bublinky.
      3. Servírujte se svým oblíbeným džemem, sirupem, nebo šlehačkou.
      4. TIP: Těsto můžete připravit i večer. Mísu s těstem jen přikryjte fólií a uložte na noc do chladničky.