Borůvkové lívanečky
Nadýchané lívanečky s borůvkami jsou skvělá snídaně. A oběd. A večeře. A dezert. A... :)
Čas přípravy15 minut
4 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 130 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 2 lžíce krupicového cukru
- 1 velké vajíčko, lehce prošlehané
- 240 ml podmáslí
- 3 lžíce rostlinného tuku Hera máslová příchuť, rozpuštěné
- čerstvé nebo mražené borůvky
- navíc Hera máslová příchuť na smažení lívanečků
Postup přípravy:
- Ve velké míse prošlehejte společně mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a cukr. V další míse prošlehejte vajíčko, podmáslí a rozpouštěnou Heru máslovou. V míse se suchou směsí vytvořte důlek a pomalu do něj zapracujte tekutou směs. Do ní vmíchejte lehce rozmáčklé borůvky. Buďte opatrní a těsto nepřemíchejte, lívanečky by ztratily nadýchanost.
- Na středním plamenu rozpalte nepřilnavou pánev nebo lívanečník a lehce jej vymažte Herou máslovou. Tvořte lívanečky a průměru asi 10 cm a smažte je z každé strany přibližně 3 minuty, nebo až budou spodní okraje krásně zlatavé a na vrchní části lívanečků se začnou objevovat malé bublinky.
- Servírujte se svým oblíbeným džemem, sirupem, nebo šlehačkou.
- TIP: Těsto můžete připravit i večer. Mísu s těstem jen přikryjte fólií a uložte na noc do chladničky.
