Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Borůvkové lívanečky

  • Čas pečení15 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Borůvkové lívanečky

Ingredience

  • 130 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 1 velké vajíčko, lehce prošlehané
  • 240 ml podmáslí
  • 3 lžíce rostlinného tuku Hera máslová příchuť, rozpuštěné
  • čerstvé nebo mražené borůvky
  • navíc Hera máslová příchuť na smažení lívanečků
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Ve velké míse prošlehejte společně mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a cukr. V další míse prošlehejte vajíčko, podmáslí a rozpouštěnou Heru máslovou. V míse se suchou směsí vytvořte důlek a pomalu do něj zapracujte tekutou směs. Buďte opatrní a těsto nepřemíchejte, lívanečky by ztratily nadýchanost. Na středním plamenu rozpalte nepřilnavou pánev, nebo lívanečník a lehce jej vymažte Herou máslovou. Tvořte lívanečky a průměru asi 10 cm a smažte je z každé strany přibližně 3 minuty, nebo až budou spodní okraje krásně zlatavé a na vrchní části lívanečků se začnou objevovat malé bublinky. Servírujte se svým oblíbeným džemem, sirupem, nebo šlehačkou. TIP: Těsto můžete připravit i večer. Mísu s těstem jen přikryjte fólií a uložte na noc do chladničky.