Kokosové kostky
Čas pečení45 minut
1 porce

Ingredience
- Na těsto:
- 200 g moučkového cukru
- 50 g rostlinného tuku Hera
- 300 g hladké mouky
- 1 vejce
- 200 ml mléka
- 1 ČL prášku do pečiva
- Na polevu:
- 200 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 250 g krystalového cukru
- 50 g kakaa
- 50 ml rumu
- 5 PL vody
- Na ozdobu:
- 200 g strouhaného kokosu
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Na přípravu těsta nechte rozpustit Heru. V míse vyšlehejte celé vejce, přidejte mléko a rozpuštěnou Heru. Jemně promíchejte. Smíchejte moučkový cukr, mouku a prášek do pečiva a přidejte ke směsi v míse. Důkladně promíchejte. Těsto vlijte na vymazaný a vysypaný (můžete vysypat kokosem) plech. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 190 °C cca 20–25 minut.
- Na polevu si opět rozpusťte Heru ve vodní lázni. Krystalový cukr promíchejte s kakaem a postupně zašlehávejte do Hery. Za stálého míchání přidejte rum.
- Vychladlé těsto nakrájejte na kousky obdélníkového tvaru a pak pomocí vidličky namáčejte do horké čokoládové polevy a obalujte v kokosové moučce. Pokud na konci namáčení začíná poleva houstnout, můžete ji opět uvést do tekutého stavu dalším zahřátím, ale nezapomeňte stále míchat, protože se snadno připálí.