Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Andělská křídla

Jak už název napovídá, toto cukroví je nebesky dobré. Schválně, vyzkoušejte.
  • Čas pečení10 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • Není dostupný
recipe image Andělská křídla

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 40 g Hera
  • 4 vaječné žloutky
  • 4 lžíce kysané smetany
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • moučkový cukr k posypání
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Do mísy dejte mouku a prášek do pečiva, přidejte změklou Heru, kysanou smetanu a vaječné žloutky. Vše smíchejte mixérem.
  2. Dejte těsto na stůl a důkladně jej zpracovávejte, dokud nevznikne elastická hmota.
  3. Těsto zabalte do hliníkové fólie. Dejte jej na 30 minut do ledničky.
  4. Zchladlé těsto vyválejte na co nejtenčí plát, přitom přidejte trochu mouky, aby se nelepilo na stůl.
  5. Vyválené těsto nakrájejte krájecím kolečkem na kosočtverečky o velikosti 3x8 cm a uprostřed každého z nich vytvořte zářez.
  6. Každé andělské křídlo propleťte otvorem uprostřed a dejte na plochý tác vymazaný tukem Hera. Pečte 8–10 minut při 180 °C. Po vychlazení posypejte moučkovým cukrem.