use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ořechové rohlíčky

Tyto rohlíčky se vyjímají nejen mezi vánočním cukrovím, ale taky kdykoliv přes rok jako dobrota k čaji. A pokud nemusíte ořechy, nezavírejte tento recept – můžete je nahradit mákem, povidli nebo čímkoliv vás napadne.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 32 porce
recipe image Ořechové rohlíčky

Ingredience

Na těsto:
  • 420 g hladké mouky
  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • špetka soli
Na náplň:
  • 200 g vlašských ořechů
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 bílek
  • špetka skořice
  • 1 PL rumu

      Postup přípravy:
      1. Do mouky nastrouhejte vychlazenou Heru. Přidejte smetanu a sůl a ručně vypracujte hladké těsto. Těsto bude trochu lepit, ale mouku nepřidávejte. Zabalte těsto do fólie a dejte asi na hodinu do lednice ztuhnout. Mezitím si připravte náplň tak, že smícháte všechny ingredience dohromady.
      2. Těsto po vyjmutí z lednice rozdělte na čtyři stejné části, každou vyválejte na kruh o průměru cca 30 cm. Následně radýlkem rozkrájejte na osminy. Na vnější stranu vzniklých výsečí naneste lžičku náplně a směrem dovnitř zarolujte ruličku, kterou pak zahněte do podoby rohlíčku.
      3. Položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C cca 20–25 minut. Hotové rohlíčky pocukrujtea můžete podávat.
      4. TIP: Místo ořechové náplně můžete rohlíčky plnit povidly, mákem, pudinkem nebo tvarohem.