use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hokejové red velvet cupcakes se smetanovým krémem

Kdo nepeče, není Čech! A když se u pečení těchto cupcakes ušpiníte, bude to jen k užitku. ;)
  • 1 hodiny 5 minut
  • Čas přípravy45 minut
  • 12 porce
recipe image Hokejové Red Velvet cupcakes se smetanovým krémem

Ingredience

Korpus:
  • 120 g dortové mouky (100 g hladké mouky + 20 g kukuřičného škrobu)
  • 10 g kakaa holandského typu
  • ½ lžičky nebezpečné do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 1 vejce
  • 70 g Hera máslová příchuť
  • 100 g cukru krupice
  • 50 g vanilkového cukru
  • 120 ml podmáslí
  • lžička octa
  • ½ lžičky jedlé sody
  • červené potravinářské barvivo – gelové
Krém:
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 1 sáček smetanového pudingu
  • 60 g krupicového cukru
  • 200 g Hera máslová příchuť
  • modré potravinářské barvivo
  • červené potravinářské barvivo

      Cupcakes:
      1. Troubu necháme předehřát na 170 °C.
      2. Nejprve si připravíme dortovou mouku. Na tu budeme potřebovat 100 g hladké mouky a 20 g kukuřičného škrobu. Alespoň dvakrát přesátou hladkou mouku si smícháme s kukuřičným škrobem a směs ještě na závěr jednou prosejeme.
      3. Změklou Heru máslová příchuť vyšleháme do pěny. Poté postupně přisypáváme prosátý cukr, dokud nebude pěna hladká a nadýchaná. Poté vmícháme celá vejce.
      4. V další misce si obarvíme podmáslí (jeho barva by měla být opravdu hodně výrazná).
      5. V další velké míse si smícháním dortovou mouku, kakao, vanilkový cukr, prášek do pečiva a sůl a vytvoříme sypkou směs.
      6. Tu do těsta postupně zašleháváme střídavě s obarveným podmáslím – vždy končíme moučnou směsí.
      7. V hrníčku smícháme sodu s octem a vzniklou pěnu rychle vmícháme do těsta.
      8. Pečící košíčky ihned plníme do 3/4 a dáme péct na 20–22 minut.
      9. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo košíčcích a poté přemístíme na chladicí mřížku.
      Krém:
      1. Větší část mléka nalijeme do kastrůlku, přidáme cukr a povaříme.
      2. Puding dobře rozmícháme ve zbylém studeném mléce, přilijeme k vařící směsi a mícháme tak dlouho, až tato směs zhoustne a krátce probublá. Ztratí se tak chuť škrobu.
      3. Připravený puding přelijeme do šlehací mísy a necháme jej v ní úplně vychladnout.
      4. Povrch pudingu lehce posypeme krupicovým cukrem, aby na něm nevznikl škraloup.
      5. Do vychladlého pudingu vmícháme po kouscích Heru máslovou a šleháme, dokud nám nevznikne hladký krém.
      6. Na efekt trikolory si připravíme cukrářský sáček se špičkou a pomocí obyčejného štětce nakreslíme do sáčku několik barvených linek. Sáček už jen naplníme připraveným krémem a zdobíme cupcakes.
      7. Nakonec můžeme cupcakes posypat v barveným cukrovým zdobením.