use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Citronovo-makové cupcakes s jahodovým krémem a domácí marmeládou

Domácí marmeláda povýší tyto citronovo-makové cupcakes na úplně jinou úroveň. A co zbyde, můžete namazat na chleba s poctivou vrstvou másla, mňam!
  • 1 hodiny 20 minut
  • Čas přípravy1 hodiny
  • 12 porce
recipe image Citronovo-makové cupcakes s jahodovým krémem a domácí marmeládou

Ingredience

Korpus:
  • 115 g Hera máslová příchuť
  • 100 g krystalového cukru
  • 30 g domácího vanilkového cukru
  • 3 střední vejce
  • 60 ml vlažného mléka
  • 100 g prosáté hladké mouky
  • 95 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • kůra ze 2 citronů a šťáva z nich
  • 20 g máku
Jahodový krém:
  • 160 g sýru Philadelphia nebo jiného krémového sýra
  • 40 g Hera máslová příchuť
  • 320 g moučkového cukru
  • 3 velké jahody nakrájené na malé kostičky
Domácí jahodová marmeláda:
  • 0,5 lžičky kyseliny citronové
  • 800 g krupicového cukru
  • 500 g jahod
  • 1 želírovací přípravek

      Postup:
      1. Troubu předehřejeme na 175 °C.
      2. Změklý tuk Hera máslová příchuť vyšleháme do pěny.
      3. Poté postupně přisypáváme prosátý cukr, dokud nebude pěna hladká.
      4. Poté vmícháme celé vejce, vždy zašleháváme jedno po druhém.
      5. V další míse smícháním mouku, sůl a prášek do pečiva a vytvoříme sypkou směs.
      6. Tu do těsta postupně zapracováváme střídavě s vlažným mlékem, dokud nebude těsto dostatečně hladké.
      7. Těsto příliš dlouho nešleháme. Jen tak, aby se ingredience hezky spojily.
      8. Přidáme kůru i šťávu z citrónů a nakonec mák.
      9. Košíčky ihned plníme do 3/4 a dáme péct.
      10. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo košíčcích a poté přemístíme na chladící mřížku.
      11. Jahodový krém
      Domácí jahodová marmeláda:
      1. Jahodový protlak vaříme 10 minut od bodu varu.
      2. Přidáme ostatní suroviny a vaříme ještě 10 minut.
      3. Teplou jahodovou marmeládu plníme do suchých skleniček a zavíčkujeme.
      4. Skleničky s jahodovou marmeládou otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
      Jahodový krém:
      1. Změklý tuk Hera máslová příchuť vyšleháme do hladké, nadýchané pěny a postupně přidáváme prosátý moučkový cukr, dokud není pěna jednolitá a hladká.
      2. Poté postupně přidáváme krémový sýr.
      3. Nakonec ručně vmícháme nadrobno nakrájené jahody.
      4. Po vychladnutí uděláme do vrchní části košíčku vykrajovátkem dolíček, který naplníme domácí marmeládou. Pomocí cukrářského pytlíku a špičky naneseme vychlazený krém.