use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Borůvkový koláč

Tento koláč vypadá jako obláček a chutná přímo božsky, to nebude náhoda! :)
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy25 minut
  • 8 porce
recipe image Borůvkový závin

Ingredience

Těsto:
  • ½  kostky rostlinného tuku Hera (125g)
  • ½  sklenice moučkového cukru (100g)
  • 3 vaječné žloutky
  • 1 sklenice mouky (170g)
  • 2 lžíce solamylu
  • 1 lžička prášku do pečiva
Poleva:
  • 2 sklenice borůvek
  • 1 sklenice mletých mandlí
  • 3 vaječné bílky
  • 1 lžička bramborové mouky
  • ½  sklenice cukru (125 g)

      Postup přípravy
      1. Utřete v míse měkký tuk Hera s cukrem. Za stálého tření přidejte odděleně žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
      2. Vymažte koláčový tác (o průměru 24 cm) tukem Hera a vysypejte jej moukou. Těsto na tác přeneste a rovnoměrně jej rozložte. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25 minut.
      3. Ušlehejte bílky s cukrem na tuhý sníh. Na konci šlehání přidejte bramborovou mouku.
      4. Tuhý sníh šetrně smíchejte s polovinou mletých mandlí.
      5. Zbývající část mletých mandlí a borůvky nasypejte na upečený koláč.
      6. Na ovoce zdobně naneste sníh a koláč dejte zpět do trouby. Pečte nejprve 30 minut při 180 °C a poté dalších 20 minut při 120 °C.