use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bajadera

Ještě pořád vás trápí, že musíte být doma? Máme pro vás recept, který vám zvedne náladu a zanese vás až k chorvatskému moři. Právě odtamtud totiž pochází tato pochoutka.
Hera Akademie – pečení z domova a nový recept je tady.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy1 hodiny
  • 12 porce
recipe image Bajadera

Ingredience

  • 400 G cukru krupice
  • 150 G pomletých sušenek
  • 150 G pomletých ořechů (vlašské nebo mandle)
  • 150 G Here
  • 100 G čokolády na vaření
Poleva
  • 100 G čokolády na vaření
  • 50 G Here
  • 70 G cuk moučka

      1. V hrnci roztopte 8 lžic vody s cukrem, přidejte Heru a sejměte ze sporáku. Míchejte, dokud se vše hezky nespojí.
      2. Do hmoty přidejte mleté ořechy a sušenky a míchejte, dokud nevznikne celistvé těsto.
      3. Rozdělte hmotu na dva díly. Do jednoho přidejte rozpuštěnou čokoládu na vaření – pracujte rychle, aby hmota neztuhla.
      4. Čokoládovou hmotu dejte na plech a lehce pomačkejte prsty. Poté stejným způsobem navrstvěte světlou hmotu.
      5. Nakonec zalijte čokoládovou polevou, kterou si připravíte v hrnci nad parou – čokoládu rozpusťte s jednou lžící vody, Herou a postupně přidávejte prosátý cukr.
      6. Až hmota ztuhne, nakrájejte ji na malé nugátky.
      Podívejte se na video: https://www.youtube.com/watch?v=BCk0xLtGcDg&t=