use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Opilá vejce

Sladká čokoládová vejce s příjemným překvapením v podobě vaječného likéru uvnitř jistě potěší odrostlejší koledníky.
  • 30 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 6 porce
recipe image Opilá vejce

Ingredience

Na 6 ks:
  • 200 g bílé čokolády
  • 50 g tmavé čokolády
Náplň:
  • 250 ml mlieka
  • 60 g kukuřičného škrobu
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 200 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 80 ml vaječného likéru

      Postup přípravy
      1. Do silikonové formy vlijte rozpuštěnou čokoládu.
      2. Po vychlazení pomocí kartáčku nastříkejte tmavou čokoládou skvrnky.
      3. Mléko přiveďte k varu společně s cukrem a vanilkou, poté přidejte škrob a dobře provařte. Sundejte z tepla a šlehejte do studena.
      4. Po vychlazení vyšlehejte Heru máslová příchuť.
      5. Hotový krém nastříkejte pomocí sáčku do čokoládové skořepiny.
      6. Střed skořepiny nechte volný pro náplň – vaječný likér. Nemáme-li formu silikonovou formu, můžeme si pomoci vařečkou nebo naběračkou obalenou folií.