use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Přečtěte si, co je potřeba vědět, než se pustíte do prvních cupcakes.

Milujete cupcaky, každý recept považujete za umělecké dílo, ale nechápete, jak takovou nádheru může někdo vytvořit? Nevíte,  co znamená fondán a jak se s ním dělají ty krásné ozdoby? Jak vytvořit barvivo a proč ho vlastně používat?  A už vůbec netušíte, proč byste měla mít proboha v kuchyni paletu?! Tak to jste na správné adrese. Hera vás zasvětí do základů, které byste rozhodně měla znát, než se pustíte do svého prvního cupcaku.

Cukrářský sáček

V základní výbavě pro tvorbu cupcakes by vám rozhodně neměl chybět cukrářský sáček. Vybírat můžete z různých druhů. Od jednorázových barevných či transparentních až po profesionální v různých velikostech.

Náš tip:

Sáček nejlépe naplníte krémem tak, že ho uchopíte do levé ruky a okraj přehnete přes ruku. Pravou rukou budete krém nabírat a vkládat do sáčku (leváci pochopitelně naopak). Krém můžete umístit i do vyšší dostatečně široké sklenice. Přesahující sáček poté ohrňte přes okraje. Tím vznikne krásný prostor pro plnění sáčku bez zbytečného ušpinění.

Cukrářská paleta

Pokud je váš krém řidší nebo nechcete používat cukrářský sáček, můžete použít cukrářskou paletu, která připomíná špachtli s kulatým zakončením. Krém se s ní skvěle nanáší i rozetírá. Oceníte ji také při zdobení dortů krémem.

Cukrářské špičky

Práce s cukrářskými (tzv. trezírovacími) špičkami si žádá trochu trpělivosti a cviku. Ale s dobře připraveným krémem vykouzlí krásné zdobení cupcakes i úplný začátečník. Vybírat můžete z nepřeberného množství vzorů i velikostí. Od růží, mušliček, otevřených či uzavřených hvězdic až po špičky na lístky a ozdobné bordury.

Náš tip:

Pokud začínáte, vsaďte na jednoduchý kruhový či hvězdicový vzor a na špičky s větším otvorem. Vyzkoušejte své první dekorace!

Spirála

Spirála je vhodným dekoračním řešením pro začátečníky, zároveň vypadá velmi efektně a chutně. Vytvoříte ji pomalým krouživým pohybem z kraje do středu cupcaku.

Růže

Udělejte z vašeho cupcaku hříšný dezert s nádechem romantiky. Velmi mu totiž sluší!  Růži vytvoříte přesně opačným postupem, než spirálu. Zdobit začnete ve středu cupcaku a budete pokračovat směrem k okraji.

Inspirujte se od profesionálů!

Pokud se budete chtít ponořit do tajů cukrářského zdobení, pak se rozhodně neobejdete bez tradiční ročenky značky Wilton, která je expertem v tomto oboru. K dostání například na www.fialapraha.cz