use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Romantický a zamilovaný květen je po roce opět tady a my jsme pro vás při té příležitosti připravili soubor toho nejlepšího, co můžete v květnu péct.

Druhá květnová neděle je u nás každoročně vyhrazena maminkám.
Máma. Ta, která vždycky zachrání situaci. Nejlepší šéfkuchař. Vrchní objímač v dobrém i ve zlém. Být maminkou je prostě někdy dřina a proto si zaslouží alespoň pro tento den pauzu.
Způsobů, jak poděkovat a vyjádřit vděk, najdeme nespočet. Zkuste však tentokrát kromě úsměvů, objetí či květin připravit jeden z originálních dezertů, které jsme pro vás připravili.

A že nemáte mnoho času a přesto chcete upéct něco výjimečného? V tom případě vyzkoušejte jeden z našich nejnovějších receptů na úžasný Čokoládový dort. Ano, dort. Tak rychlý a tak dobrý, že si jej ještě v květnu párkrát zopakujete.

Čokoládový dort (z mikrovlnné trouby)

Na dort:

100 ml rozpuštěného rostlinného tuku Hera Máslová příchuť
175 g krupicového cukru
140 g hladké mouky
3 lžíce kvalitního kakaa
100 ml horké vody
3 lžičky prášku do pečiva
2 velká vajíčka
1 lžička vanilkové esence
čokoládové sypání a okvětní lístky růže na ozdobu

Na ganache:

100 g tmavé čokolády, nalámané na kousky
5 lžic velmi tučné smetany

Silikonovou formu (vhodnou do mikrovlnné trouby o průměru 22 cm) vymažte rostlinným tukem a dno vyložte pečicím papírem.
Ve větší míse smíchejte cukr, prosátou mouku, kakao a prášek do pečiva. V menší misce vyšlehejte všechny mokré ingredience, dokud se nespojí.
Mokré ingredience vlijte k suchým ingrediencím a zpracujte hladké těsto bez hrudek. Těsto vlijte do připravené formy a párkrát s ní jemně bouchněte o stůl, čímž se zbavíte vzduchových bublinek. Formu přikryjte potravinovou fólií vhodnou do mikrovlnné trouby.

Připravujte na nejvyšší výkon (800W) po dobu 7 minut. Formu vyndejte z mikrovlnné trouby a pomocí špejle vyzkoušejte, zda je korpus správně propečený. Formu s korpusem nechejte ještě 5 minut odpočívat a poté vyklopte na chladící mřížku.

Mezitím si připravte ganache. V mikrovlnné troubě (600W) rozpusťte čokoládu, bude to trvat asi 2 minuty. Každých 30 vteřin ji pořádně promíchejte. K rozpuštěné čokoládě pak jen nakonec vmíchejte smetanu.

Vychladlý korpus už jen polijte připravenou ganachí, ozdobte čokoládovým sypáním a okvětními lístky růže.