use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Seznam ingrediencí

  • 3 vejce
  • 110 g rostlinného tuku Hera
  • 110 g krystalového cukru
  • pár kapek vanilkového extraktu
  • 1 bílý jogurt
  • 180 g polohrubé mouky
  • ¾ prášku do pečiva
  • kokos
  • perníčky

Postup přípravy

Žloutky, vanilku, cukr a jogurt promíchejte s vychladlou rozpuštěnou Herou. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec lehce zapracujte ušlehané bílky.

Naplňte těstem formu a pečte v předem rozehřáté troubě při 170 °C cca 30–40 minut. Záleží i na typu jogurtu, takže upečení můžete jako vždy zkusit špejlí. Když ji vyndáte suchou, máte upečeno.

Vychladlý měsíc můžete plnit uvnitř nebo jen potřít. Stačí vám 2 zbylé bílky z vánočního pečení. Ty ušlehejte s cukrem do tuhé hmoty dle chuti. Nebo ušlehejte smetanu. Obojí vám vytvoří sněhový povrch měsíce, na který následně přitiskněte upečené perníčky – můžete i ty, které jste ještě nestačili rozdat stejně jako já…

Následně zasypte kokosem, jako by i u vás doma sněžilo. Před konzumací nechte tak hodinu rozležet v lednici.

Danu z blogu Marzicake navštivte zde.