use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slaný mrkvový koláč

Vyzkoušejte tento rychlý a jednoduchý koláč z listového těsta třeba k večeři.
  • 1 hodiny 5 minut
  • Čas přípravy15 minut
  • 8 porce
recipe image Slaný mrkvový koláč

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 1 balení listového těsta
  • 1 kg mrkve
  • 2 vejce
  • 200 ml smetany
  • 200 g tvrdého sýra
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 svazku petrželky nebo bylinek
  • pepř a sůl

      Postup přípravy:
      1. Těsto vyválíme na 0,5 cm vysoký plát a při 180 °C pečeme asi 10 minut – dno před pečením propíchejte vidličkou.
      2. Mrkev nakrájíme na podélné nudličky a uvaříme doměkka. Necháme ji okapat a rozložíme na předpečené těsto.
      3. Česnek a petrželku nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme. V misce ušleháme vejce se smetanou, sýrem, petrželkou, česnekem, solí a pepřem. Touto směsí zalijeme mrkev.
      4. Dopékáme ještě 30–40 minut.