use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Skořicová srdíčka

Láska prochází žaludkem! Probudit se vůní těchto srdíček je sen každého, a to nejen na Valentýna.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 20 porce
recipe image Skořicová srdíčka

Ingredience

Na těsto:
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 1 vejce
  • 500 g hladké mouky
  • ½ ČL kardamomu
  • 50 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 20 g droždí (½ kostky)
Na náplň:
  • 60 g třtinového cukru
  • 60 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 2 ČL skořice

      Postup přípravy:
      1. Připravte si kvásek. Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné. Přidejte do něj lžíci cukru, promíchejte a rozdrobte do něj droždí. Nechte pár minut na teplém místě. Až se na povrchu udělají bubliny, kvásek je připravený. Do mouky přimíchejte cukr, kardamom a špetku soli. Přilijte rozpuštěnou Heru a vyklepněte vejce. Přidejte kvásek a vypracujte měkké těsto. Těsto nechte v míse kynout přikryté utěrkou nebo potravinářskou fólií. Bude to trvat asi hodinu. Těsto za tu dobu zdvojnásobí svůj objem. Mezitím si připravte skořicovou náplň.
      2. Heru rozpusťte, vmíchejte do ní cukr a skořici. Vykynuté těsto rozdělte na dva díly. Zpracujte je po jednom. Rozválejte polovinu těsta do tvaru obdélníku, který má delší stranu dlouhou 25 cm. Potřete polovinou skořicové náplně. Z těsta krájejte pruhy široké 2 cm a dlouhé 25 cm. Každý pruh začněte z obou stran rolovat. Položte na plech vyložený pečicím papírem a vytvarujte špičku, aby mělo těsto podobu srdíčka.
      3. Z dávky těsta jsou zhruba dva plechy srdíček, celkem asi 20 kousků. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 15–20 minut dozlatova.