use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Krupicový koláč

Nepečený koláč z krupice budou milovat nejen vaše děti.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy45 minut
  • 12 porce
recipe image Krupicový koláč

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 1 kostka rostlinného tuku Hera (250 g)
  • 1 litr mléka
  • 1 sklenice moučkového cukru (200 g)
  • 3 vaječné žloutky
  • 1 sklenice krupice
  • 1 konzerva broskví (900 g)
  • 2 lžíce želatiny (20 g)
  • 100g kulatých sušenek
  • 1 lžíce kakaa
  • ovoce nebo džem ke zdobení

      Postup přípravy:
      1. Uvařte pšeničnou krupici v mléce a stále míchejte, aby se nepřipálila. Nechte vychladnout. Utřete měkkou kostku margarínu Hera na pečení s cukrem. Nakonec přidejte jednotlivě vejce.
      2. Ke vzniklé hmotě s vaječnými žloutky přidávejte po lžících pšeničnou krupici. Přitom směs stále míchejte mixérem. Hmotu rozdělte na dvě části a k jedné části přidejte lžíci kakaa.
      3. Obě těsta dejte postupně na dno koláčové formy (o průměru 23 cm). Nejprve tmavou pšeničnou krupici, poté světlou.
      4. Vezměte 1/2 sklenice s broskvovým sirupem a smíchejte ji se dvěma lžícemi želatiny. Nechte stát 5 minut.
      5. Vezměte zbytek broskví bez sirupu a rozmixujte je. Až želatina nabobtná, zahřívejte ji, dokud se nerozpustí, a smíchejte ji s rozmixovaným ovocem.
      6. Broskvovou hmotu dejte do formy na pšeničnou krupici a formu dejte do ledničky, aby její obsah ztuhl. Hotový koláč podávejte s ovocem nebo džemem.