Perníčky

Perníčky

> 60 min. | ľahká
Ohodnoťte aj Vy

Zoznam ingrediencií

Na těsto: 
- 100 g Hery
- 200 g medu 
- 200 g moučkového cukru
- 4 vejce
- domácí perníkové koření (namelte: skořici, citrónovou kůru, hřebíček, anýz, nové koření)
- kupované perníkové koření 
- kakao (podle toho, jak chcete perníčky tmavé)
- 2 lžičky jedlé sody
- 650 g hladké mouky
- 1 vejce na potření
 

Na polevu:
- 1 bílek
- 170 g moučkového cukru
- 2 lžičky škrobu
- 1 lžíce citrónové šťávy

Pozvi svojich priateľov alebo rodinu na ochutnanie tvojho dezertu!

Postup prípravy

Prvně si v kastrůlku rozehřejte med. Než ho budete přidávat k ostatním surovinám musí trochu vychladnout. Nesmí se přidávat teplý. 
Mouku promíchejte s jedlou sodou. 
Heru, med, moučkový cukr, vejce, obě perníkové koření a kakao smíchejte a následně přidejte moučnou směs. Těsto zpracujte v robotu a dopracujte na vále, zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici do druhého dne. 
Rozválené těsto vykrajujte do tvarů dle vlastní fantazie. Vykrojené tvary pečte na 160 °C, cca 10 minut. Hned jak perníčky vyndáte z trouby potřete je rozšlehaným vajíčkem
 

Podobné recepty