Věnec s medvědím česnekem

Věnec s medvědím česnekem

45 - 60 min. | snadná
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

TĚSTO

1,5 lžíce rozpuštěné Hery
250 ml vlažné vody
500 g hladké mouky
Špetka soli
0,5 kostky droždí

NÁPLŇ

50 g Hery máslové
200 g mozzarelly
2 hrsti nasekaného medvědího česneku
Sůl
Pepř

Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Věnec s medvědím česnekem

Už vás nebaví klasické pečivo a toužíte po změně? Věnec s medvědím česnekem je skvělou alternativou! Upečte ho například jako přílohu ke grilovaným dobrotám nebo jen tak na chuť.

Postup přípravy

Nejdříve si připravte těsto. Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě, přidejte mouku, Heru a špetku soli. Těsto zpracovávejte, dokud nepřestane lepit a nebude hladké. Rozdělte ho na dva bochánky, každý zabalte do fólie a dejte odpočívat na 12 hodin do lednice.

Poté těsto rozválejte a potřete rozpuštěnou Herou máslovou. Posypte medvědím česnekem a nastrouhanou mozzarellou, osolte a opepřete. Těsto zaviňte jako závin a rozkrojte na půl. Copy propleťte a spojte tak, aby vám vznikl tvar věnce. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte pod utěrkou kynout ještě alespoň 40 minut. Věnec pečte na 180 °C cca 30 minut, dokud nebude na povrchu zlatavý (propečenost můžete vyzkoušet i špejlí).

Podobné recepty

Hera
Zobrazit více

Bulky se smaženou cibulkou

45 - 60 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Chřestový koláč

45 - 60 min. | střední
Hera
Zobrazit více

Kuřecí koláč se žampiony

45 - 60 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Věnec s medvědím česnekem

45 - 60 min. | snadná