Tvarohová bábovka s citrónem

Tvarohová bábovka s citrónem

45 - 60 min. | snadná
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

Na těsto: 
- 160 g Hery máslové
- 250 g cukru
- 3 – 4 vejce
- 500 g tvarohu
- špetku soli
- 200 g dětské krupičky
- prášek do pečiva
- kůru a šťávu z půlky citronu (není nutné)
- Heru máslovou a hrubou mouku na vymazání formy

Na polevu:
- 225 g moučkového cukru
- 4 polévkové lžíce mléka
- kůra z ½ citronu
 

Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 170 °C.

Do mísy dejte Heru máslovou, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně.
Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.
Formu na bábovku vymažte Herou máslovou, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu. 
Připravte si polevu. Moučkový cukr s mlékem vymíchejte do polevy. Tou potřete vychladlou bábovku, posypte nastrouhanou kůrou z citronu a dejte chladit do lednice.

Podobné recepty