Tartaletky

Tartaletky

45 - 60 min. | střední
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

Na těsto:

130 g bezlepkové mouky
70 g mandlové mouky (rozmixované mandle)
100 g Hery bez laktózy
40 g třtinového moučkového cukru

Na náplň:

200 g proteinových plátků (Šmakoun klasik)
180 g kokosového krému (kokosový krém v plechovce – vychlazená tuhá část)
3 lžíce třtinového moučkového cukru
ovoce na ozdobení
lístky máty

Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Postup přípravy

Vyzkoušejte skvělé tartaletky podle Aleny z blogu Dobroty do bříška.

V míse smíchejte mouku, Heru bez laktózy, třtinový cukr, rozmixované mandle a vypracujte těsto. Z těsta udělejte bochánek, ten uložte min. na 3 hodiny do lednice. Před přípravou těsto propracujte a rozválejte na cca 1 cm tlustou placku. Vykrajujte pomocí vykrajovátka (nebo misku), tak aby tvar odpovídal formě na tartaletky. Pokud máte silikonovou formu, stačí jen vykrojená kolečka dát do formy a na závěr propíchnout každé kolečko vidličkou.
Pečte v rozehřáté troubě na 170 °C, cca 9 - 10 minut.

Nechte vychladnout. U bezlepkové varianty je to důležité, jinak se vám tartaletka může rozpadnout. Těsto je křehké, což oceníte při prvním zakousnutí.
Mezitím, co se vám chladí tartaletky, nachystejte si náplň. Šmakouna nakrájejte na kousky a rozmixujte tyčovým mixérem (do hladka). Přidejte tuhou část vychladlého kokosového krému, cukr a vše vyšlehejte. Náplň si dejte do cukrářského pytlíku a naplňte vychladlé tartaletky.

Na závěr ozdobte naplněné tartaletky ovocem a lístky máty.

Podobné recepty

Hera
Zobrazit více

Mug cake bez laktózy

< 15 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Banánovo-jáhlový chlebíček

30 - 45 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Jablečný koláč se slaným karamelem

45 - 60 min. | střední
Hera
Zobrazit více

Tartaletky

45 - 60 min. | střední