Perníkový věnec bez laktózy

Perníkový věnec bez laktózy

> 60 min. | střední
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

Na těsto

80 g rostlinného tuku Hera bez laktózy
180 g medu
180 g cukru moučka
4 celá vejce
perníkové koření (skořice, citronová kůra, hřebíček, anýz, nové koření)
trochu perníkového koření (kupované mleté)
kakao (dle toho jak chcete mít perníčky tmavé)
1,5 lžičky jedlé sody
600 - 640  g hladké mouky (podle velikosti vajec a konzistence medu)

Na zdobení

1 rozšlehané vejce + potahovací hmota bez laktózy

Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Postup přípravy

Heru bez laktózy rozehřejte v kastrůlku a nechejte malinko vychladit. Do dalších ingrediencí přidejte směs ideálně v pokojové teplově.
Vejce smíchejte s cukrem, kořením a kakaem. Přidejte 1,5 lžičky sody a promíchejte s hladkou moukou.
Těsto zpracujte v robotu a dopracujte na vále. Zabalte jej do potravinářské fólie a nechejte v lednici do druhého dne.

A pak už je to jen a jen na nápadech. Vykrojte tvar věnce dle vaší představy. Třeba i hrncem. Pečte na 160°C. Hned jak vyndáte z trouby, potřete rozšlehaným vajíčkem.
Pečte přibližně 15 minut (perník se sám začne odlepovat od pečícího papíru).

Mezi pečením věnce vykrajujte z těsta listy a pak pečte při stejné teplotě. Po vychladnutí už je jen na vás jak budete chtít věnec nazdobit. Věnec polijte čokoládou nebo potáhněte potahovací hmotou. Předem upozorňuji, že musí být bez laktózy. Na trhu seženete poměrně velké množství. Proto je opravdu jen na vaší chuti. Já použila potahovací hmotu na dorty (Master Martini) a vykrájela stejné listy jako z perníku. A pak už jen obarvěte potravinářskými barvami a bílkovou polevou připevněte na věnec.

Z hmoty můžete vytvarovat kaštany, šípky, ale i jiné podzimní dekorace.

Podobné recepty

Ambasador
Zobrazit více

Makronky podle Marzicake

> 60 min. | pro zkušené
Ambasador
Zobrazit více

Perníkový věnec bez laktózy

> 60 min. | střední