use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ovocný koláč se sněhovou náplní

Krásný a šťavnatý. Pokud máte rádi nadýchané koláče, tento na vašem stole nesmí chybět.
  • 1 hodiny 5 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 12 porce
recipe image Ovocný koláč se sněhovou náplní

Ingredience

Suroviny na těsto:
  • 180 g hladké mouky
  • 125 g Hery máslová příchuť
  • 60 g cukru krupice
  • 1 vejce
Suroviny na náplň:
  • 800 g drobného bobulovitého ovoce (ostružiny, borůvky, maliny, rybíz,…)
  • 2 hrsti strouhanky
  • 5 bílků
  • 180 g cukru krupice

      Postup přípravy:
      1. Ze všech surovin si připravte těsto. Rozevírací dortovou formu vyložte na dně pečícím papírem a boky vymažte Herou. Těsto rozválejte na placku. Ta by měla být větší než dno formy, aby těsto vyšlo i na boky. Těsto přeneste do formy, zvedněte i kolem okrajů. Propíchejte vidličkou a posypejte strouhankou.
      2. Bílky vyšlehejte s cukrem na hustý sníh. Asi jednu čtvrtinu sněhu nechejte stranou. Do zbylého sněhu opatrně vmíchejte ovoce. Opatrně proto, aby se křehké plody co nejméně rozbily. Sníh s ovocem navrstvěte na těsto. Nahoru dejte sníh bez ovoce a pěkně urovnejte.
      3. Pečte v troubě rozehřáté na 175 °C, 40–45 minut. Koláč nechejte vychladnout a krájejte. Bude hodně šťavnatý, sladký a svěží.