Mrkvánky

Mrkvánky

45 - 60 min. | snadná
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

Na těsto:

450 g špaldové mouky
250 g vychlazené Hery máslové
250 g najemno nastrouhané mrkve
1 prášek do pečiva
špetka soli

Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Postup přípravy

Do mísy nasypte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Důkladně promíchejte. Přidejte nastrouhanou mrkev a na menší kousky nasekanou Heru.

Promíchávejte ručně nebo hnětacím hákem, pokud používáte kuchyňský robot. Vypracujte hladké, nelepivé těsto. To nechejte odpočinou asi hodinu v lednici.

Těsto vyválejte na pracovní ploše lehce posypané moukou. Plát by měl být silný maximálně půl centimetru. Vykrajujte kolečka. Buď skleničkou, nebo formičkou.

Do středu kolečka dejte lžičku náplně. Přehněte a okraje pořádně stiskněte k sobě.

Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 25 minut, dokud nezrůžoví.

TIP: Mrkvánky můžete připravit i v bezlaktózové variantě s využitím Hery bez laktózy.

Podobné recepty

Hera
Zobrazit více

Mandlové palačinky

< 15 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Banánovo-jáhlový chlebíček

30 - 45 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Jablečné růžičky

30 - 45 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Rohlíčky s povidly

30 - 45 min. | snadná