Letní jahodový dort

Letní jahodový dort

45 - 60 min. | snadná
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

Na korpus:

150 g hladké mouky
16 g kypřícího prášku (1 pytlík)
150 g cukru
8 g vanilkový cukr (1 pytlík)
3 vejce
150 g Hera máslová příchuť (pokojová teplota)

Na náplň:

½ litru polotučného mléka
40 g pudinkového prášku
50 g cukru
1 vejce
500 g jahod
125 ml šlehačky
moučkový cukr

 

Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Postup přípravy

Než se pustíte do práce, předehřejte si troubu na 180°C.

Mouku smíchejte s kypřícím práškem ve velké míse. Přidejte cukr, vanilkový cukr, špetku soli, vejce a Heru máslovou příchuť. Vše pečlivě promíchejte vařečkou nebo mixérem. Těsto rovnoměrně rozetřete do formy vymazané Herou a vysypané moukou. Pečte korpus dozlatova v předehřáté troubě 35-45 minut. Poté jej vyndejte a nechte vychladnout v pečící formě.

Když je dort v troubě, připravte si pudink: přiveďte mléko k varu. V míse smíchejte pudink s cukrem, vejcem a 4 lžícemi teplého mléka. Tuto směs nalijte do horkého mléka a za stálého míchání vařte 3-4 minuty při mírné teplotě. Sundejte z plotny a za stálého míchání nechte pudink vychladnout.

Vyšlehejte šlehačku a pak ji do studeného pudinku zamíchejte. Pozor, pokud bude pudink ještě teplý, krém zřídne a nebude na dortu držet! Hotový krém pak rozetřete na dort a ozdobte jahodami. Na závěr celý dort pocukrujte moučkovým cukrem.

Tip: Jahody můžete nahradit i jiným oblíbeným sezónním ovocem. Stejně skvělé jsou i maliny, meruňky, borůvky či broskve. Pokud se musíte spolehnout na nákupy v obchodech, nebojte se sáhnout ani po banánech nebo kiwi. Krásné léto!

 

Podobné recepty

Hera
Zobrazit více

Letní jahodový dort

45 - 60 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Jahodovo-smetanový dort

> 60 min. | střední
Hera
Zobrazit více

Jahodovo-tvarohová pochoutka

> 60 min. | střední
Hera
Zobrazit více

Jahodové kopečky

45 - 60 min. | snadná