use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jablečný dort s hrozinkami

Dort plný jablek, rozinek a mandlí se hodí snad pro všechny příležitosti. A strouhaná drobenka nahoře je taak křupavá...
  • 1 hodiny 10 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 12 porce
recipe image Jablečný dortík s hrozinkami

Ingredience

Křehké těsto:
  • 2 a 3 sklenice mouky
  • 1 a 1/5 kostky Hera
  • 3 sklenice cukru
  • 1 vejce
Jablečná hmota:
  • 1,5 kg jablek
  • 1,5 sklenice cukru
  • 5 lžiček skořice
  • 3 lžíce rozinek
  • 1 sklenice mandlí nebo mandlových plátků
Drobenka:
  • 1 sklenice cukru
  • 1 kostka Hera
  • 1 sklenice polohrubé mouky

      Postup přípravy
      1. Utřete tuk Hera na nadýchanou hmotu, přidejte jedno vejce a mouku. Všechno promíchejte. Koláč přeneste na stůl a rychle jej propracujte. Zabalte těsto do fólie a nechte 30 minut v ledničce.
      2. Na pánev nasypte cukr. Až mírně zhnědne, přilijte 1/3 vody. Poté přidejte do vzniklého karamelu oloupaná jablka, nakrájená na větší kousky, a nechte opéct. Nakonec přidejte skořici, rozinky a mandle. Vše promíchejte.
      3. Na dno a strany velké koláčové formy naneste vychlazené těsto. Jeho část na dně propíchejte vidličkou. Jablečnou hmotu nechte vychladnout a dejte ji do formy vyložené těstem.
      4. Z mouky, cukru a tuku Hera zpracujte drobenku a nechte ji v mrazáku ztvrdnout. Ztvrdlou krustu nastrouhejte přímo na jablečný koláč. Dejte do předehřáté trouby a pečte cca 40 minut při 180 °C.