Hvězdičky bez laktózy

Hvězdičky bez laktózy

> 60 min. | střední
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

Na těsto: 
-    100 g hladké mouky 
-    250 g Hery Bez laktózy
-    200 g hladké mouky
-    2 žloutky
-    100 ml vody
-    1,5 lžíce octa
-    špetka soli
 

Na ozdobení: 

-       čerstvé maliny nebo jahody

-       plátky mandlí

Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Postup přípravy

Těsto má dvě části. Pro první část smíchejte 100 g hladké mouky a 250 g Hery bez laktózy. Zpracujte v hladkou hmotu a dejte minimálně na hodinu do lednice. 

Druhou část těsta vypracujete smícháním 200 g hladké mouky, žloutků, vody, octa a špetky soli. Vypracujte hladké těsto. Hotové těsto dejte zabalené do fólie odpočinout do lednice.  

Druhé těsto rozválejte co nejvíc do tenka. Do takto rozváleného těsta nakrájejte kousky hmoty z mouky a Hery bez laktózy. Těsto zabalte, jako byste hmotu chtěli schovat a začněte opět rozvalovat. Je potřeba před rozválením podsypávat hladkou moukou. Po rozválení opět zabalte, a to vše opakujte ještě dvakrát. Těsto nehněťte ani jinak nemačkejte.


Když už vidíte, že je hladké, nakrájejte ho na malé kousky (asi 5) a nechte na talíři v lednici. Následně vykrajujeme hvězdičky. Polovinu hvězdiček vykrojte i uprostřed. Hvězdičky položte na sebe a potřete rozšlehaným vejce. Doprostřed posaďte malinu, nebo jahodu. Posypte nasekanými mandlemi. 

Pečte v rozehřáté troubě na 170°C, cca 15 - 20 minut (do zhnědnutí ). 

Podobné recepty

Ambasador
Zobrazit více

Hvězdičky bez laktózy

> 60 min. | střední