use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ganache – šlehaný krém

Pouze 2 ingredience a neodolatelný výsledek. Ganache neboli ganáž je lesklý, hutný krém lahodné chuti, který povýší všechny vaše cukrářské výtvory na mistrovská díla. Chce to jen trochu pečlivosti.
  • 40 minut
  • 1 porce
recipe image Ganache – šlehaný krém

Ingredience

Seznam ingrediencí
  • 100 g čokolády (nejméně 70 % kakaa)
  • 200 g smetany ke školehání (30–40 %)

      Postup přípravy
      1. Čokoládu si nalámejte a dejte do skleněné nebo nerezové mísy. V hrnci nechte svařit smetanu. Vařící smetanou zalijte nalámanou čokoládu a metličkou umíchejte do hladkého krému. Krém nechte vychladnout. Pozor. Aby vás neosychl je dobré na něj dát fólii. Po vychladnutí krém vyšlehejte na pěnu. Tento krok nesmíte dělat moc dlouho, jinak vám Ganache zezrníčkovatí. Doporučena doba šlehání je 1–2 minuty.
      2. Vyšlehanou Ganache dejte ještě na chvíli zchladit do lednice. Po vytažení můžete použít čokoládovou Ganache na zdobení dortů, minibábovek, cupcaků nebo ji naservívrovat do skleničky s ovocem.

      https://www.youtube.com/watch?v=cyyDCtQJ8T0