Dýňové koláčky bez laktózy

Dýňové koláčky bez laktózy

> 60 min. | střední
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

Na těsto

250 g rostlinného tuku Hera bez laktózy
300 g hladké mouky
3 lžičky třtinového cukru
špetka soli

Dýňová náplň

500 g pyré z dýně (hokaido)
200 g třtinového cukru
špetka soli
1 lžička sušeného zázvoru
1 lžička skořice
6 rozdrcených hřebíčků
špetka muškátového oříšku
2 vejce
200 g kokosového mléka

Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Postup přípravy

Těsto připravte ideálně den dopředu.
Vychlazený tuk bez laktózy a všechny ostatní suroviny na těsto smíchejte dohromady. Vypracujte pevné, nelepivé těsto. Zabalte do fólie a nechte minimálně dvě hodiny odpočívat v lednici.

Dýni rozkrojte napůl, vydlabejte semínka a upečte v přikrytém pekáči doměkka. Dužinu vyškrábněte lžící a dohladka rozmixujte.

Předehřejte troubu, na 175 °C. Těstem vyložte dno i okraje malých teflonových formiček. Pokud netrváte na malých koláčcích, můžete použít i větší koláčovou formu.

Předpečte 15 minut v rozehřáté troubě. Vyndejte a nechte vychladnout.

Mezitím připravte dýňovou náplň. Smíchejte cukr, špetku soli a koření. Přidejte dýňové pyré, kokosové mléko a vejce. Umíchejte hladký krém. Krém nalijte na předpečené korpusy. Koláčky můžete ještě ozdobit zbytky těsta.

Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C, 30 až 45 minut, dozlatova. Posledních 15 minut koláčky hlídejte, aby se nespálily. Okraje mají být krásně zlatavé. Vyndejte ven z trouby a nechte vychladnout.

Podobné recepty

Hera
Zobrazit více

Tvarohovo-dýňový koláč

> 60 min. | střední
Hera
Zobrazit více

Dýňový koláč

> 60 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Dýňový koláč

> 60 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Dýňový quiche

> 60 min. | snadná