Dort s pomerančovou pěnou

Dort s pomerančovou pěnou

> 60 min. | pro zkušené
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

250 g kvalitní tmavé čokolády
8 plátků čiré želatiny
4 chemicky neošetřené pomeranče
4 vejce
100 g krupicového cukru
200 ml smetany ke šlehání
250 g měkkého tvarohu
tenké plátky pomeranče

Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Postup přípravy

Dortovou formu vyložíme pečicím papírem.
V kastrůlku rozpustíme čokoládu, formu jí vylijeme a dáme do chladu ztuhnout.
Želatinu namočíme do studené vody, necháme ji nabobtnat a poté lehce vymačkáme.
Z jednoho pomeranče ostrouháme kůru, z dalšího okrájíme proužky kůry, zbylé oloupeme a ze všech pomerančů vylisujeme šťávu.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky s 80 g cukru ušleháme v horké vodní lázni do pěny.
Pomerančovou šťávu s nastrouhanou kůrou dáme do kastrolu, zahřejeme ji, rozpustíme v ní želatinu, necháme zchladnout a vmícháme do žloutkové pěny.
Ze smetany připravíme šlehačku, z bílků v horké vodní lázni tuhý sníh.
Do tvarohu vmícháme nejdříve žloutkovou hmotu se želatinou, pak sníh a nakonec šlehačku.
Směs rozprostřeme do formy s čokoládou a necháme dobře vychladit.
V kastrůlku svaříme trochu vody se zbylým cukrem.
V rozvaru krátce povaříme plátky pomeranče i proužky kůry, jimiž dort ozdobíme.

Podobné recepty

Hera
Zobrazit více

Čokoládový dort

15 - 30 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Chilli čokoládový dort

> 60 min. | střední
Hera
Zobrazit více

Dort s pomerančovou pěnou

> 60 min. | pro zkušené
Hera
Zobrazit více

Bílý čokoládový dort s malinami

> 60 min. | pro zkušené