Česnekový chléb

Česnekový chléb

> 60 min. | snadná
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

Na těsto:

650 g mouky Schär Mix It
500 ml vlažné vody
3 lžíce rozpuštěné Hery bez laktózy
chlebové koření
4 stroužky česneku (prolisované)
3 lžíce rozmixovaného lněného semínka
2 lžičky soli
1 kostka droždí nebo 1 sáček sušeného droždí
špetka cukru

Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Postup přípravy

Do vlažné vody vmíchejte špetku cukru a rozdrobené droždí. Pokud používáte suché droždí, můžete smíchat rovnou všechny suroviny dohromady.

Kdo pracuje s čerstvým droždím, musí počkat, až mu vzejde kvásek - udělají se bubliny na povrchu vody. Poté smíchejte všechny suroviny.

Umíchejte vláčné těsto.

Formu na srnčí hřbet nebo vyšší pekáček vymažte Herou bez laktózy. Vyklopte do ní těsto. Přikryjte utěrkou a nechejte hodinu kynout na teplém místě.

Pečte v trouby vyhřáté na 220 °C. Délka pečení závisí na velikosti a výšce formy, ve které budete péct. Ale bude to zhruba 35 - 45 minut.

Hotový chléb vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.

Podobné recepty

Hera
Zobrazit více

Česnekový chléb

> 60 min. | snadná