Bílý čokoládový dort s malinami

Bílý čokoládový dort s malinami

> 60 min. | pro zkušené
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

6 vajec
180 g krupicového cukru
180 g polohrubé mouky
40 g Hery
50 g čokolády na vaření
Hera a hrubá mouka do formy
400 ml smetany ke šlehání
1 sáček vanilkového cukru
2 sáčky ztužovače šlehačky
100 g bílé čokolády
100 g malinového džemu
150 g bílých čokoládových hoblin
300 g malin

Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků.
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh.
Za stálého šlehání přidáme žloutky.
Pak vmícháme prosátou moukou a rozpuštěnou, zchladlou Heru.
Nakonec do těsta zapravíme čokoládu nasekanou na malé kousky.
Kulatou dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do ní rozetřeme.
Pečeme je v předehřáté troubě při 160 °C asi 45 minut.
Po upečení necháme korpus mírně vychladnout ve formě a pak ho vyklopíme.
Po úplném vychladnutí ho vodorovně rozkrojíme na tři díly.
Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovači na pevnou šlehačku a ochutíme nastrouhanou bílou čokoládou.
Spodní díl korpusu potřeme polovinou malinového džemu a třetinou šlehačkové náplně.
Položíme na ni druhou část korpusu, který potřeme zbylým malinovým džemem a druhou třetinou šlehačkové náplně.
Přiklopíme ji třetím dílem korpusu.
Celý dort potřeme zbylou šlehačkovou náplní a na jeho strany přitiskneme těsně vedle sebe čokoládové hoblinky.
Na povrch dortu rozložíme očištěné maliny.
Dort uložíme asi na hodinu ztuhnout do chladničky.

Podobné recepty

Hera
Zobrazit více

Čokoládový dort

15 - 30 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Chilli čokoládový dort

> 60 min. | střední
Hera
Zobrazit více

Dort s pomerančovou pěnou

> 60 min. | pro zkušené
Hera
Zobrazit více

Bílý čokoládový dort s malinami

> 60 min. | pro zkušené