Banánová bábovka bez lepku a laktózy

Banánová bábovka bez lepku a laktózy

45 - 60 min. | snadná
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

Na těsto:

3 vejce
150 g třtinového cukru
10 lžic rozpuštěné Hery bez laktózy
2 zralé banány
150 g rozvařené jasmínové rýže
100 g strouhaného kokosu
200 g kukuřičné mouky
50 g nasekané čokolády s vysokým obsahem kakaa (bez mléka)
2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva
špetka soli

Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Postup přípravy

Vejce spolu s cukrem šlehejte tak dlouho, dokud se směs nepromění v hustou pěnu.
Přidejte rozpuštěnou Heru máslovou, namačkané banány a opět dejte na vysokou rychlost šlehat. Přidejte rýži a opět promíchejte.
Kukuřičnou mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva. Přidejte do těsta.
Vsypejte do těsta kokos a promíchejte.
Bábovkovou formu vymažte Herou a vysypejte kukuřičnou moukou nebo kokosem. Vlijte do ní těsto.
Pečte na 170 °C, 40 minut.
Bábovka bude hotová, když po vpíchnutí špejle do středu, vyjde špejle čistá ven.

Podobné recepty

Hera
Zobrazit více

Banánová bábovka bez lepku a laktózy

45 - 60 min. | snadná