Bábovka s pralinkami

Bábovka s pralinkami

45 - 60 min. | snadná
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

Na těsto: 
- 180 g Hery máslové + na vymazání
- 200 g cukru krystal
- 4 vejce
- 330 g polohrubé mouky
- hrubá mouka na vysypání
- 125 ml mléka
- 4 lžíce hrubé mouky na vysypání formy
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 12 rumových pralinek

Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Postup přípravy

Nejdříve si připravte formu. Vymažte Herou máslovou a vysypejte hrubou moukou. Troubu si předehřejte na 160 °C.

Heru máslovou šlehejte zhruba 2 minuty, poté přidejte dvě třetiny cukru a dohromady s Herou máslovou šlehejte přibližně 10 minut. Hera máslová by měla nabýt na objemu. Postupně začněte přidávat žloutky. 

Do pěny postupně zapracovávejte mouku střídavě s mlékem. To je lepší dělat vařečkou, abyste těsto mixérem nepřipravili o vzduchové bubliny. Přimíchejte i vanilkový extrakt.
Z bílku a špetky zbývajícího cukru ušlehejte měkký sníh. Poté začněte po lžících přidávat zbylý cukr a pokračujte ve šlehání, dokud nebude sníh tuhý. 

Vzniklý sníh přimíchejte opatrně do těsta.

Do formy nalijte těsto. Do těsta ve formě namačkejte všechny pralinky.

Bábovku vložte do vyhřáté trouby a pečte 50 minut. Pokud budete chtít zkontrolovat, zda je už bábovka upečená, použijte trik se špejlí.

Podobné recepty

Hera
Zobrazit více

Šneci se skořicí a citrónovou polevou

> 60 min. | střední
Hera
Zobrazit více

Bábovka s pralinkami

45 - 60 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Buchtičky s vanilkovým krémem

> 60 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Honzáky

> 60 min. | střední