Recept Mug cake bez laktózy

Ingredience

Na 1 porci:

3 lžíce mléka bez laktózy, například mandlové mléko
špetka citronové kůry
1 lžička citronové šťávy
1 lžíce rozpuštěného tuku Hera bez laktózy
4 lžíce hladké mouky
1/3 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce krupicového cukru
špetka jedlé sody
hrstka borůvek, nebo jiného drobného ovoce

Postup

V žáruvzdorném hrníčku smíchejte mléko, citronovou kůru a šťávu a nechejte odstát 2-3 minuty. Po této době bude směs vypadat mírně sraženě. Vmíchejte rozpouštěnou Heru bez laktózy, mouku smíchanou s práškem do pečiva, cukr a jedlou sodu. Pomocí vidličky směs prošlehejte do hladkého těsta.

Na takto připravené těsto poklaďte připravené omyté ovoce.

Dejte do mikrovlnné trouby na vysoký výkon a na 1,5 minuty, nebo dokud nebude těsto krásně nadýchané a hotové uvnitř (propečení zkontrolujte špejlí – do těsta zapíchněte špejli a pokud vyjde z těsta ven čistá, je dezert hotový).

Servírujte s dalším čerstvým ovocem, šlehačkou nebo pořádnou lžicí jogurtu bez laktózy.