Velikonoční bochánky

50 Děkujeme za hodnocení!
snadná
Uložit Recept je nyní uložen

Seznam ingrediencí

Jak se připravuje?

  • 100 g Hery
  • 750 g polohrubé mouky
  • 1 ks (42 g) droždí
  • 100 g cukru krupice
  • 250 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 2 žloutky
  • 1 lžička jemně mletého koření (muškátový oříšek, nové koření, zázvor)

  1. Z droždí, části cukru a vlažného mléka připravíme kvásek.
  2. Vejce a žloutek s teplým mlékem, vykynutým kváskem a přísadami zlehka propracujeme, nakonec přidáme rozehřátou, ještě teplou Heru a vypracujeme vláčné těsto.
  3. Necháme vykynout.
  4. Těsto rozdělíme a připravíme malé věnečky nebo bochánky, které opět necháme nakynout, a potřeme rozšlehaným vejcem.
  5. V elektrické troubě pečeme při 180 °C asi 25 minut.
  6. Všechny suroviny na přípravu kynutého těsta by měly mít pokojovou teplotu.
  7. Na dozdobení můžeme posypat mandlemi, hrubým cukrem nebo sezamovým semínkem.

Teplota Žádný

Tradiční české makové buchty

60 Děkujeme za hodnocení!
> 60 min.
snadná
Uložit Recept je nyní uložen

Skořicové vrtulky

67 Děkujeme za hodnocení!
> 60 min.
snadná
Uložit Recept je nyní uložen

Makové rohlíčky

61 Děkujeme za hodnocení!
45 - 60 min.
snadná
Uložit Recept je nyní uložen

Buchty s třešňovou omáčkou

63 Děkujeme za hodnocení!
15 - 30 min.
snadná
Uložit Recept je nyní uložen