Velikonoční bochánky

0 Děkujeme za hodnocení!
snadná
Uložit Recept je nyní uložen

Seznam ingrediencí

Jak se připravuje?

  • 100 g Hery
  • 750 g polohrubé mouky
  • 1 ks (42 g) droždí
  • 100 g cukru krupice
  • 250 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 2 žloutky
  • 1 lžička jemně mletého koření (muškátový oříšek, nové koření, zázvor)

  1. Z droždí, části cukru a vlažného mléka připravíme kvásek.
  2. Vejce a žloutek s teplým mlékem, vykynutým kváskem a přísadami zlehka propracujeme, nakonec přidáme rozehřátou, ještě teplou Heru a vypracujeme vláčné těsto.
  3. Necháme vykynout.
  4. Těsto rozdělíme a připravíme malé věnečky nebo bochánky, které opět necháme nakynout, a potřeme rozšlehaným vejcem.
  5. V elektrické troubě pečeme při 180 °C asi 25 minut.
  6. Všechny suroviny na přípravu kynutého těsta by měly mít pokojovou teplotu.
  7. Na dozdobení můžeme posypat mandlemi, hrubým cukrem nebo sezamovým semínkem.

Teplota Žádný

Bábovka s vůní kapučína

0 Děkujeme za hodnocení!
45 - 60 min.
snadná
Uložit Recept je nyní uložen

Tyčinky s mákem

0 Děkujeme za hodnocení!
45 - 60 min.
snadná
Uložit Recept je nyní uložen

Linecké košíčky s krémem a ostružinami

0 Děkujeme za hodnocení!
15 - 30 min.
snadná
Uložit Recept je nyní uložen

KYNUTÉ KOLÁČE S TVAROHEM

0 Děkujeme za hodnocení!
45 - 60 min.
snadná
Uložit Recept je nyní uložen