Tradiční české makové buchty

26 Děkujeme za hodnocení!
snadná
Uložit Recept je nyní uložen

Seznam ingrediencí

Jak se připravuje?

Těsto:

na kvásek:

  • 200 ml mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 3/4 kostky kvasnic

na těsto:

  • 150 g HERA
  • 1 kg hladké mouky
  • 2 hrsti moučkového cukru a Hera

Náplň:

  • 200 g mletého máku
  • dle potřeby: mléko, cukr, skořici, rum a badyán.

  1. Cukr rozpusťte v mléce a lehce zahřejte, rozdrobte droždí a nechte kynout, dokud nevznikne z droždí "pěnová čepice", vysoká 1 až 2 cm.
  2. Smíchejte suroviny na těsto a kvásek (Heru můžete rozehřát, lépe se sním pak pracuje).
  3. Vypracujte hladké těsto, nejlépe pomocí ručního šlehače s hnětacími metlami a nechte kynout, dokud těsto dvojnásobně nezvětší objem.
  4. Mák povařte v mléce a přidejte cukr, vařte asi 25 minut, dokud nezměkne, nechte vychladnout a dochuťte mletou skořicí, rumem a drceným badyánem.
  5. Po vykynutí rozdělte těsto na 15 přibližně stejně velkých kousků, z každého kousku na dlani vytvořte placičku a do ní umístěte makovou náplň.
  6. Kraje spojte a stlačte k sobě a touto stranou položte na vymaštěný pekáč, ze stran buchty ještě pomastěte Herou, aby se po upečení neslepily.
  7. Buchty pečte v troubě vyhřáté na 160 °C.

Teplota Žádný

Smetanové vánoční hvězdičky

17 Děkujeme za hodnocení!
45 - 60 min.
snadná
Uložit Recept je nyní uložen

Koláč s kokosovým sněhem

14 Děkujeme za hodnocení!
> 60 min.
snadná
Uložit Recept je nyní uložen

Banánky se šlehačkou a brusinkovým krémem

19 Děkujeme za hodnocení!
15 - 30 min.
snadná
Uložit Recept je nyní uložen

Mlsná mrkev

15 Děkujeme za hodnocení!
15 - 30 min.
snadná
Uložit Recept je nyní uložen