Rebarborový krém s karamelem

42 Děkujeme za hodnocení!
snadná
Uložit Recept je nyní uložen

Seznam ingrediencí

Jak se připravuje?

  • 150 g rebarbory
  • 250 ml smetany
  • 6 žloutků
  • 100 g krystalového cukru
  • 50 g hnědého cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 200 ml kvalitního červeného vína
  • 80 g očištěné a najemno pokrájené rebarbory
  • špetka skořice
  • trocha cukru podle chuti
  • solamyl na zahuštění

  1. Krystalový cukr na pánvičce utavíme na hladký hnědý karamel.
  2. Do něj zavaříme očištěnou a na kolečka pokrájenou rebarboru.
  3. Ta po chvilce pustí šťávu, karamel zřídne a my ji povaříme do měkka.
  4. Dáme pozor, abychom rebarboru příliš nerozmělnili.
  5. Takto připravenou rebarboru vyjmeme z karamelu a vložíme do připravených zapékacích misek.
  6. Zbytek karamelu provaříme do husté omáčky a necháme vychladnout.
  7. Jako další krok dáme vařit dvě třetiny smetany s vanilkovým cukrem.
  8. Ze zbývající třetiny připravíme zálivku se žloutky.
  9. Jakmile dojde smetana k bodu varu, přilijeme zálivku, ihned sejmeme ze sporáku a ještě chvíli intenzivně mícháme, až směs zchladne.
  10. Připravené misky s rebarborou zalijeme směsí smetany, žloutků a vanilkového cukru a pečeme ve vodní lázni při teplotě 100°C asi 40 minut.
  11. Doba zatažení krému závisí na hloubce misky a kvalitě trouby.
  12. Zatímco krém bude chladnout, připravíme omáčku.
  13. Červené víno dáme vařit s cukrem a rebarborou tak, aby se nerozvařila a zůstala vcelku.
  14. Zahustíme zálivkou z trochy solamylu.
  15. Vychladlý krém vyklopíme z misky, přelijeme karamelem a podlijeme vinnou rebarborovou omáčkou.

Teplota Žádný

Pudingový koláč s jahodami

34 Děkujeme za hodnocení!
15 - 30 min.
snadná
Uložit Recept je nyní uložen

Koláčky z apetita

32 Děkujeme za hodnocení!
15 - 30 min.
snadná
Uložit Recept je nyní uložen

Bábovka Puškin

35 Děkujeme za hodnocení!
15 - 30 min.
snadná
Uložit Recept je nyní uložen

Ovocná omáčka

36 Děkujeme za hodnocení!
15 - 30 min.
snadná
Uložit Recept je nyní uložen