Jak se to dělá? Rozkvetlý jarní cupcake

Těsto

 

  1. Předehřejeme si troubu na 175 ˚C.
  2. Připravíme si papírové košíky, případně plech na muffiny, který vyložíme papírovými košíčky.
  3. Změklou Heru máslová příchuť vyšleháme s krupicovým cukrem do hladké pěny.
  4. Přidáme postupně vejce a mandlový extrakt. Vedle si prosejeme mouku, kypřící prášek a sůl.
  5. Do vyšlehané pěny přisypeme polovinu moučné směsi a mléko.
  6. Krátce prošleháme.
  7. Dosypeme zbytek sypkých surovin a mandlové lupínky, které jsme si předem opražili.
  8. Na závěr důkladně prošleháme.
  9. Košíčky plníme lžící do 2/3 jejich obsahu.
  10. Pečeme 17-20 minut.
  11. Po vytažení z trouby necháme vychladnout.

 

Krém

 

  1. Na krém si vyšleháme změklou Heru máslová příchuť s moučkovým cukrem do hladkého krému.
  2. Postupujeme tak, že na dno umístíme do jedné části Heru máslová příchuť a do druhé nasypeme moučkový cukr, který zalijeme a promícháme s vlažným mlékem.
  3. Poté začneme vše šlehat do hladké pěny.
  4. Smetanu s kousky čokolády rozpustíme v kastrůlku, dokud nám nevznikne hladká hmota.
  5. Pak necháme vychladnout. Nakonec do krému přidáme vychladlou čokoládu a mandlový extrakt.
  6. Důkladně vše promícháme.
  7. Necháme chvíli zchladit v lednici a můžeme zdobit.
  8. Můžeme k tomu použít lžíci, případně cukrářskou zdobičku.
  9. Krém nám ale nesmí zatuhnout, protože do něj vlepíme mandlové lupínky a lentilky tak, aby připomínaly květy.
  10. Je dobré natírat cupcakes krémem jeden po druhém a hned je zdobit.