Jak se to dělá? Jahodový páj

  1. Mouku prosijeme se špetkou soli a přidáme na malé kousky nakrájenou Heru, žloutek, cukr a Ramu Cremefine.
  2. Vše zpracujeme na hladké vláčné těsto.
  3. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladničce asi 30 minut odležet.
  4. Pak rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím pájovou formu o průměru 30 cm.
  5. Povrch těsta propícháme vidličkou, položíme na něj alobal a zatížíme ho bílými fazolemi, aby těsto příliš nevyběhlo.
  6. Předpékáme při teplotě 200 °C asi 15 minut.
  7. Mezitím uvaříme z mléka, cukru a pudinkového prášku hustý krém, který necháme za stálého míchání mírně vychladnout.
  8. Vmícháme do něj tvaroh smíchaný s bílkem a vanilkovým cukrem.
  9. Z předpečeného korpusu opatrně odstraníme alobal s fazolemi, nalijeme na něj tvarohovou náplň a dopečeme při 180 °C asi 20 minut.
  10. Necháme vychladnout ve formě.
  11. Na vychladlý povrch páje rozložíme jahody nakrájené na plátky a potřeme dortovým želé připraveným podle návodu na obalu.
  12. Necháme odležet v chladničce asi 2 hodiny.