Krémová vejce

Krémová vejce

15 - 30 min. | snadná
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

Na těsto:

  • 3 žloutky – bílky použijeme na zdobení
  • 1 kg hladké mouky
  • 500 g Hera máslová příchuť
  • 250 g moučkového cukru

Na krém:

  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 100 g pistácií
  • 100 g bílé čokolády
  • 100 g kondenzovaného slazeného mléka
Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Postup přípravy

Na těsto:

  1. Veškeré suroviny spojíme a uhněteme hladké těsto, které dáme přes noc vychladit
  2. Poté vyválíme cca 5 mm tlustý plát a vykrájíme z něj vejčité tvary. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170° C asi 10 minut.
  3. Po upečení slepíme krémem.
  4. Vyšleháme rostlinný tuk Hera máslová příchuť společně s kondenzovaným slazeným mlékem, poté všleháme rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec vmícháme na jemno nasekané pistácie.
  5. Zdobíme bílkovou polevou dle fantazie.

Bílková poleva:

  1. Dle množství bílku přidejte stejné množství krupicového cukru a šlehejte 15 minut.
  2. Poté opatrně stěrkou vmíchejte dvojnásobné množství dobře prosátého moučkového cukru.
  3. Glazuru lze dobarvovat dle potřeby vodou ředěnými potravinářskými barvami.

Podobné recepty

Hera
Zobrazit více

Krémová vejce

15 - 30 min. | snadná