Čokoládový dort

Čokoládový dort

15 - 30 min. | snadná
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

Na dort:

100 ml rozpuštěného rostlinného tuku Hera Máslová příchuť
175 g krupicového cukru
140 g hladké mouky
3 lžíce kvalitního kakaa
100 ml horké vody
3 lžičky prášku do pečiva
2 velká vajíčka
1 lžička vanilkové esence
čokoládové sypání a okvětní lístky růže na ozdobu

Na ganache:

100 g tmavé čokolády, nalámané na kousky
5 lžic velmi tučné smetany

Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Postup přípravy

Silikonovou formu (vhodnou do mikrovlnné trouby o průměru 22 cm) vymažte rostlinným tukem a dno vyložte pečicím papírem.
Ve větší míse smíchejte cukr, prosátou mouku, kakao a prášek do pečiva. V menší misce vyšlehejte všechny mokré ingredience, dokud se nespojí.
Mokré ingredience vlijte k suchým ingrediencím a zpracujte hladké těsto bez hrudek. Těsto vlijte do připravené formy a párkrát s ní jemně bouchněte o stůl, čímž se zbavíte vzduchových bublinek. Formu přikryjte potravinovou fólií vhodnou do mikrovlnné trouby.

Připravujte na nejvyšší výkon (800W) po dobu 7 minut. Formu vyndejte z mikrovlnné trouby a pomocí špejle vyzkoušejte, zda je korpus správně propečený. Formu s korpusem nechejte ještě 5 minut odpočívat a poté vyklopte na chladící mřížku.

Mezitím si připravte ganache. V mikrovlnné troubě (600W) rozpusťte čokoládu, bude to trvat asi 2 minuty. Každých 30 vteřin ji pořádně promíchejte. K rozpuštěné čokoládě pak jen nakonec vmíchejte smetanu.

Vychladlý korpus už jen polijte připravenou ganachí, ozdobte čokoládovým sypáním a okvětními lístky růže.

Podobné recepty

Hera
Zobrazit více

Čokoládový dort

15 - 30 min. | snadná
Hera
Zobrazit více

Chilli čokoládový dort

> 60 min. | střední
Hera
Zobrazit více

Dort s pomerančovou pěnou

> 60 min. | pro zkušené
Hera
Zobrazit více

Bílý čokoládový dort s malinami

> 60 min. | pro zkušené