Čokoládová bábovka

Čokoládová bábovka

> 60 min. | střední
Ohodnoťte i Vy

Seznam ingrediencí

Na těsto:
3 vejce
250 g třtinového cukru
125 g rozpuštěného rostlinného tuku Hera máslová příchuť
120 g bílého jogurtu
250 g polohrubé mouky
50 g holandského kakaa
1 ČL jedlé sody

Na ozdobení:
150 g smetany ke šlehání
100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
1 granátové jablko

Pozvi své přátele nebo rodinu k ochutnání tvého dezertu!

Postup přípravy

Připravte si kuchyňského robota se šlehací metlou. Do jeho mísy vyklepněte vejce a přidejte cukr.
Šlehejte na vysoké otáčky, dokud nebudete mít krémovou světlou směs. Přidejte rozpuštěnou Heru, bílý jogurt a promíchejte. Ve vedlejší misce smíchejte mouku, kakao a jedlou sodu. Vmíchejte do tekuté směsi. Umíchejte hladké těsto.

Bábovkovou formu vymažte Herou a vysypte polohrubou moukou. Vlijte do ní těsto a vložte do trouby vyhřáté na 175 °C. Pečte 40 minut. Bábovka bude po upečení uvnitř ještě lepivá, takže u tohoto receptu vám nepomůže test se špejlí. Upečená bábovka bude zatažená po povrchu a uvidíte, jak se odlepuje od formy. Bábovku nechte asi 15 minut vychladnout a vyklopte.

Na plotně v hrnci přiveďte k varu smetanu. Až se začne vařit, plotnu vypněte a smetanu z ní stáhněte. Nalámejte do smetany čokoládu a nechte 5 minut rozpouštět. Rozmíchejte metličkou. Vznikne čokoládová poleva, kterou polijete celou bábovku. Z granátového jablka vyloupejte červená zrníčka a těmi bábovku posypejte. Můžete ji ještě ozdobit ovocem – malinami, jahodami, borůvkami.

Podobné recepty

Ambasador
Zobrazit více

Skořicová srdíčka

> 60 min. | snadná
Ambasador
Zobrazit více

Čokoládová hlína

45 - 60 min. | střední
Ambasador
Zobrazit více

Ořechové rohlíčky

> 60 min. | střední
Ambasador
Zobrazit více

Moravské koláče

> 60 min. | pro zkušené