Léto ještě nekončí!

Léto ještě nekončí!

| 28.8.2018

I přesto, že školní rok se kvapem blíží, léto ještě určitě nekončí! Pojďte si s námi užít spousty čerstvého ovoce a vyzkoušejte některý z našich osvědčených receptů. Vychutnejte si čerstvé maliny, ostružiny, rybíz, jablíčka nebo třeba broskve v jejich nejlepší kondici. Až podzim zaklepe na dveře, budete na své výtvory s úsměvem vzpomínat a těšit se na další léto!  
A pokud nevíte, jak si zpříjemnit jedny z posledních prázdninových snídaní, vyzkoušejte určitě recept na skvělé borůvkové lívanečky!

 

Borůvkové lívanečky
130 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
¼ lžičky jedlé sody
špetka soli
2 lžíce krupicového cukru
1 velké vajíčko, lehce prošlehané
240 ml podmáslí
3 lžíce rostlinného tuku Hera máslová příchuť, rozpuštěné
čerstvé nebo mražené borůvky
navíc Hera máslová příchuť na smažení lívanečků

Ve velké míse prošlehejte společně mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a cukr. V další míse prošlehejte vajíčko, podmáslí a rozpouštěnou Heru máslovou. V míse se suchou směsí vytvořte důlek a pomalu do něj zapracujte tekutou směs. Buďte opatrní a těsto nepřemíchejte, lívanečky by ztratily nadýchanost.
Na středním plamenu rozpalte nepřilnavou pánev, nebo lívanečník a lehce jej vymažte Herou máslovou. Tvořte lívanečky a průměru asi 10 cm a smažte je z každé strany přibližně 3 minuty, nebo až budou spodní okraje krásně zlatavé a na vrchní části lívanečků se začnou objevovat malé bublinky.
Servírujte se svým oblíbeným džemem, sirupem, nebo šlehačkou.
TIP: Těsto můžete připravit i večer. Mísu s těstem jen přikryjte fólií a uložte na noc do chladničky.